1 Kilo Goud Kopen

Even naar de winkel? Helaas, zo eenvoudig is het niet!
Vroeger. Vroeger kon je gewoon naar de bank bellen, een afspraak maken en goud kopen. Althans, zo ging het ongeveer. Natuurlijk moest je wel naar een hoofdkantoor en was het van belang om alles goed gezekerd te doen zodat je niet aan het kortste eind trok op het moment dat je goud wilde gaan kopen, maar feitelijk kwam het hier wel op neer. Helaas hebben zich een aantal grote en negatieve ontwikkelingen voltrokken. Banken zijn steeds minder het nut in gaan zien van de voordelen van het fysiek verkopen van goud. Sterker nog, de voorraden werden te duur geacht en een groot aantal banken heeft een deel van haar goudvoorraden verkocht. Dat betekent dat het niet meer zo makkelijk is als vroeger om 1 kilo goud te kopen.

Nou was dat natuurlijk ook alleen weggelegd voor mensen die de beschikking hadden over bepaalde bedragen die ze direct konden investeren. Maar desalniettemin is het nog steeds zo dat mensen goud willen kopen op het moment dat ze hun geld willen spreiden en niet enkel en alleen in aandelen of obligaties willen stoppen Hoe doe je dat nu dan? Via internet is het mogelijk om goud te kopen en te bestellen. Goud bestellen is een eenvoudig proces. Een kilo goud kopen iets minder, maar toch raden we je aan om eens naar de mogelijkheden te kijken die er op dit gebied zijn. Je zult versteld staan van alle kansen en oplossingen die er op dit gebied worden geboden voor gebruikers en verkopers van goud.
Waarom zou je dat eigenlijk doen, 1 kilo goud kopen?

Maar allereerst moet je jezelf de vraag stellen: waarom zou je dat eigenlijk doen, 1 kilo goud kopen? Wat zie ik voor dringende redenen om dat nu te doen? Voorzie ik een grote prijsstijging van goud en denk ik dat het verstandig is om nu een voorraadje van dit edelmetaal in te slaan? Of denk ik dat de banken omvallen en we straks alleen nog maar op deze manier kunnen betalen en geld aan elkaar kunnen geven? Het zijn belangrijke vragen, waarop je absoluut een antwoord moet hebben op het moment dat je klaar staat om het gewicht in goud (wat dat op zo’n moment ook letterlijk waard is) af te rekenen en toe te voegen aan de kluis.

Iedere kan andere motieven hebben om goud te kopen of goud in huis te hebben, zeker wanneer het gaat om een relatief groot gewicht als een kilo. 1000 gram is ongeveer 30 keer de standaardmaat en gaat op dit moment niet weg voor een bedrag onder de €30.000. Een aanzienlijke investering is dus jouw deel en je moet er goed van bewust zijn dat de waarde van het bedrag kan fluctueren. Het is dus ook niet zo eenvoudig als het lijkt om snel het bedrag op je rekening bij te kunnen laten schrijven. Sterker nog; je moet er rekening mee houden dat het een maandje of wat duurt voordat je zeker weet dat het door jouw uitgegeven bedrag ook voor langere tijd vaststaat.

Waar moet je op letten & wat is belangrijk?
Bij het kopen van 1 kilo goud is een heleboel belangrijk, dat spreekt voor zich. Maar wat vooral belangrijk is, betreft de dagwaarde of waarde waartegen je het goud in je bezit krijgt. Deze waarde varieert ieder uur en het is van groot belang om daar goed rekening mee te houden. Dit voorkomt onder meer dat je opgelicht wordt en dat je te veel betaalt voor een product waar je misschien met duizenden euro’s minder had toegekund. Hoe doe je dit? Controleer de financiële markten en kijk bijvoorbeeld op de site van Bloomberg naar de huidige waarde van het goud. Dat is van elementair belang en voorkomt dat je zo maar de mist in gaat met het aanschaffen van goud.

Door de dagwaarde te controleren, weet je zeker dat je niet aan het verkeerde eind trekt op het moment dat je geld wilt gaan uitgeven aan goud. Daarnaast is het van belang een vergelijkend onderzoekje te doen naar de kosten die je maakt op het moment dat je het goud aan wilt schaffen. De verschillende handelaars hanteren natuurlijk allemaal verschillende prijzen en die prijzen worden stuk voor stuk bepaald door hoeveel ze er zelf aan willen verdienen. Kijk goed en vraag op de man of of ze een vergoeding vragen voor de dienst, een deel van het geld er tussen uit willen trekken of een andere constructie hebben bedacht. Dit houdt ook verband met hetgeen hieronder staat over koersen en waarde-ontwikkeling.

Waarde-ontwikkeling en koersen; let goed op!
Geen enkele koers van een beleggingsobject staat vast. Dat is maar goed ook, want anders kun je er niets aan verdienen. En in tegenstelling tot de lousy twee procent rente die je op een spaarrekening kunt ontvangen, is het ook mogelijk om een veel hoger percentage te ontvangen op het moment dat je gaat handelen in goud. Daarvoor is het echter wel van een groot belang dat de investeringen die je hebt gemaakt, ook daadwerkelijk wat op gaan leveren. Dit is niet te voorspellen, althans niet op korte termijn, maar er is in ieder geval een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om niet van een al te koude kermis thuis te komen.

Allereerst is het van belang dat je controleert of de waarde van het goud overeenkomt met de waarde die je in gedachten had. Dit vraagt om een grondige financiële analyse en daarbij komt ook nog eens kijken hoe de wereldmarkt voor grondstoffen zich in de komende maanden of weken gaat ontwikkelen. Geen onbelangrijke vragen en daarmee wordt direct duidelijk dat het kopen van 1 kilo goud misschien niet zo eenvoudig is als het lijkt. Toch is 1000 gram van dit edelmetaal een zeer gewild object voor mensen die willen beleggen in goud en die zichzelf een letterlijk gouden toekomst willen en kunnen toedichten. Heb je vragen? Lees dan onze speciale pagina met 10 vragen over goud en alles dat hier mee te maken heeft.